کارخانه صنایع شیمیایی بوشهر باسابقه ترین تولید کننده رزین پلی استر مخصوص سنگ مصنوعی ، شناور سازی، قایق سازی، لوله واتصالات فلزی، فایبرگلاس، ساخت بتن و…..می باشد. این رزین در بازار به عنوان رزین پلی استر غیر اشباع شناخته می شود که دارای دو نوع رزین ایزوفتالیک و اورتوفتالیک می باشد.
یکی از رزین های پر کاربرد در ساخت سنگ مصنوعی، شناورسازی، کامپوزیت،صنایع دریایی، مجسمه سازی و….. رزین پلی استر غیر اشباع می باشد که دارای دو نوع رزین ایزوفتالیک و اورتوفتالیک می باشد. تنها تفاوت این دو رزین در خواص شیمیایی و مقاومت مکانیکی آن می باشد. به طور کلی در مواردی که نیاز به خواص بالاتر و مهندسی تر باشد از رزین پلی استر غیر اشباع ایزوفتالیک استفاده می شود. برای تعیین نوع رزین کاربردی حرفه تخصصی تون باما درارتباط باشید.
تولید کننده ای باسابقه ۳۵ساله درعرصه تولید رزین پلی استر آماده ارائه خدمات تخصصی ازقبیل مشاوره وارسال نمونه از طریق کارشناسان تخصصی این حوزه به شمامشتریان عزیز می باشد.
رزین چیست؟ رزین یک ماده شیمیایی دو جزئی است که به همراههاردنر یا خشک کن در بازار به فروش می رسد و مصارف صنعتی نیز دارد . رزین هوا خشک نیست به این معنا که در معرض هوا خشک نمی شود و برای خشک شدن و یا جامد شدن به جزء دوم که هاردنر است احتیاج دارد. هاردنر و رزینبسته به نوع رزین و نسبتی که روی ظرف آن نوشته شده مخلوط شوند اما در ساخت زیورآلات رزینی معمولا از رزین اپوکسی 50 درصد استفاده می کنند به این معنا که میزان رزین به هاردنر 2 به 1 است. کریستال سرورنیک نیز همان رزین است که نسبت رزین وهاردنر در آن برابر است.
رزین اپوکسی بعد از خشک شدن حالت کریستالی و شفاف پیدا می کند و بعد از خشک شدن هم به حالت ماده ای جامد و شفاف بی رنگ درمیاید. از این خاصیت رزین اپوکسی شفاف در نقاشی های آبستره و همچنین تثبیت انواع سطوح و ضد آب کردن سطح ها استفاده میشود.
در زمان استفاده از رزین اپوکسی و هاردنر دمای اتاق باید ثابت باشد و نوسانات دمایی بوجود نیاید. در زمان مخلوط شدن دو جز، حباب تشکیل میشود که برای از بین بردن حباب ها نباید عجله کرد و باید به مخلوط دو جز استراحت داد و بعد از آن با حرارت فندک، حباب گیری انجام میشود.
استفاده از رزین برای طرح های هنری در قالب ساخت اشیاء تزئینی هست که پر طرفدار ترین این اشیاء تزئینی ، زیورالات رزینی هست کاربا رزین و طرح های رزینی گستردگی فراوانی داره و از انواع رنگ ها ،منجوق ها، چوب ، اشیاء تزئینی و از همه مهمتر گل های طبیعی خشک و انواع حشرات surprise درساخت گردنبند رزینی ، انگشتر رزینی استفاده میشه.
درکنار جذابیت هایی که زیور آلات رزینی داره نکاتی برای کار با رزین و ساخت زیورآلات رزینی وجود داره که آگاهی از اون ها ، مراحل کار با رزین رو برای ما آسون و جذاب میکنه.
رزین اپوکسی غلیظ باعث میشود که رزین در گوشه های کار تحدب خوبی پیدا کند و تمیز نگه داشتن کناره ها و زیر کار ساده تر است.و میتوان برای ساخت زیورآلات رزینی از آن استفاده کرد.
رزین اپوکسی رقیق برای کارهایی که نیاز است رزین و رنگ روی کار بلغزند مانند افکت پورینگ مناسب تر است.
جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید: راه های ارتباطی: مهندس علیرضا بیات 09120179639 مهندس فرشته راد 09033229935الی36 کانال تلگرام Resins_kahar پست الکترونیکی resinpoli@gmail.com اینستاگرام Resins_kahar آدرس شرکت خیابان ولیعصر بالاترازپارک ساعی پلاک 2404 کدپستی 1434764111طبقه سوم شرکت صنایع شیمیایی بوشهر
حلال آن معمولا الکل میباشد و در آب حل نمیشود، این ترکیب را بر اساس ترکیب شیمیایی و مورد استفاده آن به روش های گوناگونی طبقه بندی می کنند.
رزین طبیعی که بهترین نمونه آن شیره درخت کاج میباشد، دارای بوی تندی است. همانطور که گفته شد این ماده بسیار چسبنده است اما با گذشت زمان سخت می شود. این مواد هزاران سال است که برای انسان ها شناخته شده است.
تعدادی از گیاهان دیگر نیز رزین تراوش می کنند همچنین برخی گیاهان ماده ای مشابه به نام صمغ تولید می کنند که با آب واکنش نمی دهد و نرم تر و انعطاف پذیرتر از رزین می باشند. بعضی از رزین های گیاهی بدلیل داشتن ترکیبات ناپایدار، بشدت فرار هستند.
اشتباه در تشخیص درختان رزین دار می تواند عواقب ناگواری داشته باشد، زیرا برخی از آنها حاوی ترکیب هپتان هستند که هیدروکربنی قابل اشتعال و انفجار است.
رنگ رزین گیاهی از شفاف تا قهوه ای تیره متغیر است و دارای سختی و کدورت های متفاوتی است.
یکی از رزین گیاهی معروف و زینتی، کهربا میباشد که اغلب به رنگ طلایی تیره یافت شده که رنگ متعارف رزینهای گیاهی است، در حالتی نادر کهربا به رنگ آبی نیز دیده می شود.
از گذشته تا به امروز بشر از رزین کاج برای درزگیری قایقها ، ظروف غذا، مومیایی کردن اجساد و مصارف دیگر استفاده می کند.
همچنین از این ماده در ساخت عطر، جواهر، لاک، جوهر، جلا و بسیاری از اشیاء دیگر مورد استفاده می شود.
پیشرفت تکنولوژی و پی بردن به اینکه می توان این ماده را به پلیمر تبدیل کرد منجر به کشف رزینهای مصنوعی شد.
اکثر پلیمرها را با رزینهای مصنوعی می سازند زیرا ارزان تر و تصفیه آنها راحت تر میباشد.
از جمله مزایای رزینهای مصنوعی نسبت به رزینهای طبیعی پایدارتر، قابل پیش بینی تر و یکنواخت تر بودن آنها هست چون تحت شرایط کنترل شده ساخته می شوند و تولیدات ناخالص در آنها وجود ندارد.
رزینهای مصنوعی در آزمایشگاه از طریق ترکیب کردن مواد شیمیایی ساخته می شوند و نتیجه واکنش تشکیل ترکیبات چسبناک است.
این ماده می تواند در بسیاری از موارد از جمله تولید پلاستیک، رنگ و بجای رزین طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.
رزین پلیاستر رزینهای پلی استر غیر اشباع بطور گسترده در سراسر دنیا استفاده می شوند.
زنجیر اصلی پلیمری این رزین دارای اتصالات استری میباشد که از واکنش تراکمی یک ترکیب الکلی چند عاملی و یک اسید چند عاملی مانند گلیکول و اسید فوماریک تهیه میشود.
بنابراین با طراحی فرمول و کنترل اسیدهای اشباع و غیر اشباع، کاتالیستها، دما و زمان واکنش، مجموعه کاملی از رزینها را میتوان تولید نمود که برای کاربردهای مختلف مناسب باشند.
پلی استر غیر اشباع با استایرن مخلوط میشود و میتواند از طریق پیوندهای دوگانه موجود در هر دو جزء، شبکهای شود.
معمولا رزین در هنگام مصرف با استایرن مخلوط می شود و برای رسیدن به خواص مختلف، دارای اجزای زیر است:
تغلیظ کنندهها: به منظور تغلیظ کردن فرمولاسیونهای مورد استفاده در SMC و BMC
سیستم پخت: به منظور شروع و تسریع واکنش شبکه ای شدن، در دمای محیط یا دمای بالا
پیگمنت: به منظور رنگ دادن به قطعه و زیبایی آن
جاذب :UV به منظور افزایش مقاومت در برابر نور خورشید – فیلر به منظور کاهش جمع شدگی و قیمت و ایجاد خواصی چون مقاومت شعله و آتش
جداکننده قالب: به منظور تسهیل جدا شدن قطعه از قالب و جلوگیری از تابیدگی و صدمه به سطح قطعه رزینهای پلی استردر فرایندهای مختلفی از قبیل لایه گذاری دستی، پاشش رزین، RTM، ریخته گری، پولتروژن، SMC و BMC
عوامل کنترل جریان پذیری: به منظور کنترل جریان رزین و جلوگیری از شُرّه کردن رزین در لایه گذاری سطوح عمودی و ریخته گری رزین.
ضد حباب: به منظور سهولت در خروج حباب از رزین و کاهش حفره در محصول نهایی
عوامل آغشته سازی: به منظور بهبود آغشته سازی فیلرها و الیاف با رزین به منظور حصول چسبندگی مناسب
کامپوزت های پلی استر_شیشه از نظر حجم مصرف، بیشترین اهمیت را دارند و پیدا کردن نمونه هایی از آنها در محل کار و زندگی ما بسیار آسان است.
مقاومت کامپوزیت های پلی استری تا دمای حدود ۲۵۰ درجه سانتیگراد است اما تداوم حضور در این دما و دماهای بالاتر سبب کاهش خواص آن میشود.
همچنین بعد از پخت، حدود ۵ تا ۸ % حجمی جمع شدگی (Shrinkage) دارند.
در مورد کاربرد الیاف شیشه به همراه رزین پلی استر به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت به فصل مشترک الیاف و رزین باید از ژل کوت مناسب استفاده کرد.
به دلیل طبیعت قطبی ساختار پلیمری، کاربرد آنها در مجاورت وسایل الکتریکی با فرکانس بالا محدودیت دارد.
جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید: راه های ارتباطی: مهندس علیرضا بیات 09120179639 مهندس فرشته راد 09033229935الی36 کانال تلگرام Resins_kahar پست الکترونیکی resinpoli@gmail.com اینستاگرام Resins_kahar آدرس شرکت خیابان ولیعصر بالاترازپارک ساعی پلاک 2404 کدپستی 1434764111طبقه سوم شرکت صنایع شیمیایی بوشهر
رزین اکریلیک ترموپلاستیک است یعنی جزو دستهای از پلاستیکهاست که میتوان آن را به طور مکرر گرم کرده ومورد دستکاری قرار داد. از طرف دیگر، رزین پلیاستر و اپوکسی جزو پلاستیکهای ترموست هستند یعنی وقتی در معرض گرما قرار میگیرند. سخت میشوند و دیگر نمیتوان آنها را آب کرد.اکریلیک معمولا ترکیبی است از یک پلیمر اکریلیک، یکپودر خشک، مونومر متیل متاکریلات، مایعی رقیق و سختکنندهی پراکسید آلی است.برای ساختن بعضی از اشیا نیاز است تا از پرس هیدرولیک یا اتوکلاو استفاده شود تا حبابهای هوایی که به خاطر واکنشهای گرماده به وجود آمدهاند، بیرون رانده شوند. غبار این رزین همانند مونومر و بخار آن سمی است.و پراکسید آلی هم بسیار سمی و خطرناک است طوری که بعضی از آنها قابلیت انفجار دارند و بعضی دیگر نیز در صورت نفوذ در چشم باعث نابینایی میشوند.
انواع رزین مجسمه سازی : رزین پلیاستر
رزین پلیاستر، یک مایع چسبناک و شفاف است که با مقدار مشخصی از یک کاتالیست قوی ترکیب میشود که متعاقباً دمای آن بالا میرود (و اگر زیاد اضافه کنید، احتمال بروز سردرد و سرگیجه وجود خواهد داشت). پلیاستر مادهای همهکاره است که برای روکش کردن، قالبگیری و ساختن اشیا و معمولاً همراه با پارچههای فایبرگلاس مورد استفاده قرار میگیرد. پلیاستر به اندازهی اکریلیک شفاف نیست و کمی به رنگ زرد تمایل دارد. همچنین، پلیاستر و کاتالیست آن بسیار سمی هستند و بوی بسیار بدی هم دارند.
انواع رزین مجسمه سازی : رزین اپوکسی
رزین اپوکسی نیز عملکرد مشابهی دارد. اپوکسی بوی بدی ندارد اما خودش و مادهی سختکنندهی همراه آن حساسیتزا هستند یعنی بعد از قرار گرفتن در معرض این ماده ممکن است واکنشهایی آلرژی را بروز دهید.بعضی از سختکنندهها حساسیت کمتری ایجاد میکنند. اپوکسی مانند اکریلیک کاملاً بیرنگ و شفاف نیست و در برابر نور خورشید (UV) نیز مقاومتی ندارد اما در مورد پارچههای دارای تکنولوژی پیشرفته مانند Kevlar و گرافیت، عملکرد بهتری نشان میدهد.تقریباً از تمامی رنگدانههای خشک میتوان برای رنگ دادن به رزینها استفاده کرد. همچنین رنگهای مخصوص پلیاستر نیز در بازار یافت میشوند. رنگ را میتوان شفاف یا کدر کرد – از اکریلیک برای قالبگیری ورقهای پلی متیل متاکریلات و مواد شفاف دیگر نیز استفاده میشود. در هنگام استفاده از این مواد بسیار دقت به خرج دهید؛ این مواد بیشتر از اینکه هنری باشند، موادی صنعتی هستند و باید آگاه باشید که چطور از خود در برابر خطرات آنها حفاظت کنید. اگر تجهیزات و تبحر لازم برای استفاده از این مواد را ندارید، بهتر است به دنبال گزینههای دیگری (مانند برونسپاری) باشید.
جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید: راه های ارتباطی: مهندس علیرضا بیات 09120179639 مهندس فرشته راد 09033229935الی36 کانال تلگرام Resins_kahar پست الکترونیکی resinpoli@gmail.com اینستاگرام Resins_kahar آدرس شرکت خیابان ولیعصر بالاترازپارک ساعی پلاک 2404 کدپستی 1434764111طبقه سوم شرکت صنایع شیمیایی بوشهر
در صنعت کامپوزیت رزینهای پلی استر غیر اشباع، مصرف گسترده تری نسبت به دیگر انواع رزین ها دارند. دو نوع اصلی این رزین هارزین پلی استر ایزو فتالیک و رزین پلی استر ارتو فتالیک میباشند . رزین ایـزو فتالیک در مقایسه با رزین ارتـو فتالیک به میزان بیشتری نسبت به شرایط جوی، آب، نور خورشید و مواد شیمیایی مقاومت دارد. بنابراین مصرف ژلکوت ساخته شده از این نوع رزین جهت تولید
توصیـه می گردد ، مانند پنل های داخل اتوبوس و قطار ، صنـدلی های داخل سالـن های ورزشی و غیره… که در برابر شرایط جوی ومواد شیمایی قرار نمی گیرند.
قابل ذکر است که علاوه بر رزین ، دیگر مواد اولیه تولیدِ ژلکوت نیز در کیفیت تولید آن موثر میباشند . از جمله انواع فیلرها ، افزودنی هاو رنگدانه ها ( خمیررنگ ) ، که خود بیانگر میزان اهمیت بالای شناخت، تخصص و دقت در تولید ژلکوت میباشد.
شرکت صنایع شیمیایی بوشهر(برندکهربوشهر) تولید کننده انواع ژلکوت با توجه به خواص مورد نیاز مشتری بوده و این ژلکوتها بصورت رنگی و بیرنگ،و قابل اسپری و دستی با توجه به نیاز مشتری قابل ارائه می باشند. ژلکوتهای تولیدی کهربوشهر از قرار زیر است:
جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید: راه های ارتباطی: مهندس علیرضا بیات 09120179639 مهندس فرشته راد 09033229935الی36 کانال تلگرام Resins_kahar پست الکترونیکی resinpoli@gmail.com اینستاگرام Resins_kahar آدرس شرکت خیابان ولیعصر بالاترازپارک ساعی پلاک 2404 کدپستی 1434764111طبقه سوم شرکت صنایع شیمیایی بوشهر
بـه لایه رویی سطـوح کامپـوزیتی که همانند یک پوشش رنگی و براق مشاهده می شود، ژلـکـوت می گویند.
ژلکوت گذشته از ایفای نقش زیبایی برای قطعه،مسئولیت محـافظت از سطح قـطعات کامپـوزیتی در بـرابر سـایـش، خـوردگی ، مواد شیمیـایی، آب و هـوا و اشـعه فـرابنـفش نور خورشید را دارد.
به بیانی دیگر، ژلـکـوت حیاتی ترین بخش یک قطعه کامپوزیتی است، با وجود اینکه جهت تولید قطعه کامپوزیتی، ژلکوت کمترین میزان مصرف را نسبت به دیگر مواد اولیه مصرفی دارد ، طول عمر قطعات کامپوزیتی و کارائی مناسب آنها بستگی به انتخاب صحیح ژلکوت و روش اعمال آن دارد.
ماده اصلی مصرفی جهت تولید ژلکوت، رزین می باشد که با توجه به ترکیبات شیمیایی خود، ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی ژلکوت را تعیین میکند. ژلکوت ها اغلب از پایه رزینهای پلی استر غیراشباع، وینیل استر و اپوکسی تولید می شوند که با توجه به کاربرد مورد نیاز قطعه نهایی، ژلکوت مناسب انتخاب و تولید میشود.
اطلاع از خواص رزیـن های مختلف مورد مصرف در تولید ژلکوتها، کمک بزرگی به انتخاب صحیح آن و در نتیجه رسیدن به کیفیت مطلوب در ساخت قطعه کامپوزیتی می نماید، خصوصاً زمانیکه قطعه نهائی بایستی مقاومت های خاص مانند مقاومت به آب، نور خورشید، استحکام مکانیکی و … ارائه دهد.
در جداول زیر به برخی ویژگیها، مزایا و معایب انواع رزین های مورد استفاده در تولید ژلکوتها می پردازیم :
مقاومت حرارتی بالا (تا 140 درجه سانتیگراد در شرایط مرطوب و تا 220 درجه سانتیگراد در شرایط خشک).
نیاز به تمهیدات ایمنی به هنگام جابجایی و استفاده
جمع شوندگی کم
قیمت بسیار گرانتر نسبت به وینیل استر ها و پلی استر ها
جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید: راه های ارتباطی: مهندس علیرضا بیات 09120179639 مهندس فرشته راد 09033229935الی36 کانال تلگرام Resins_kahar پست الکترونیکی resinpoli@gmail.com اینستاگرام Resins_kahar آدرس شرکت خیابان ولیعصر بالاترازپارک ساعی پلاک 2404 کدپستی 1434764111طبقه سوم شرکت صنایع شیمیایی بوشهر
رزین پلی استر (اورتوفتالیک):متداولترین نوع رزین پلی استر بوده که بصورت عمومی مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع رزین در فرایندهای لایه چینی کامپوزیت، مجسمه سازی، صنایع دریایی، ساخت قایق و وان، فایبر گلاس، سنگهای مصنوعی و لولههای مختلف بکار میر
رزین پلی استر (ایزوفتالیک): تفاوت این نوع رزین با نوع اورتوفتالیک در استحکام مکانیکی و مقاومت شیمیایی بالاتر آن میباشد. بطور کلی کاربردهای هر دو نوع رزین اوتوفتالیک و ایزوفتالیک تقریباَ یکسان است و تنها در کاربردهایی که نیاز به خواص بالاتر باشد از نوع ایزوفتالیک استفاده میشود.
راهنمای استفاده: به رزین پلی استر به مقدار ۰/۵ درصد شتابدهنده (کبالت) اضافه نموده و کامل مخلوط کنید. سپس به مقدار ۲ درصد پراکساید به آن اضافه نموده و دوباره مخلوط کنید. دقت کنید که نسبت اختلاط گفته شده، یک نسبت ثابت نیست و شما میتوانید با توجه به زمان مورد نیاز پخت، مقدار آنها را کم یا زیاد نمایید.
حتما
شما هم تا به حال با واژههایی مانند فایبرگلاس یا کامپوزیت مواجه
شدهاید. این مواد امروزه کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف پیدا کردهاند.
برای شروع بد نیست بدانیم که فایبرگلاس نوعی بسیار متداول از کامپوزیت است.
اما کامپوزیت چیست؟ رشد فزاینده تکنولوژی در سالهای اخیر باعث شد تا
دیگر موادی که در دسترس بشر بود برای پوشاندن جامه حقیقت بر رویاهای مدرن
کافی نباشد و از این رو تلاش برای رسیدن به مواد جدید آغاز شد؛ مثلا در
بیشتر کاربردهای مهندسی، اغلب به تلفیق خواص مواد نیاز داریم. مواد که ضمن
داشتن استحکام بالا، سبک باشند، مقاومت سایشی و UV خوبی داشته باشند و …
اما از آنجا که نمیتوان مادهای یافت که همه خواص مورد نظر را دارا باشد، باید به دنبال چارهای دیگر بود: ساخت و استفاده از کامپوزیتها
استفاده
از این مواد البته ایده جدیدی نیست. چینیها و مصریان قدیم از جمله
تمدنهای باستانی بودهاند که برای اولین بار از مخلوط کاهگل و شن برای
بناسازی استفاده کردهاند تا استحکام گل افزایش پیدا کند. مصریان با
چسباندن لایههای نازک چوب و پارچه به یکدیگر و با استفاده از طناب،
قایقهای خود را در برابر متورم شدن دراثر نفوذ آب تقویت میکردهاند.
اگر مواد مهندسی را به سه دسته اصلی فلز، پلیمر و سرامیکطبقهبندی کنیم، کامپوزیت دسته چهارمی است که در واقع ترکیبی از ۳ دسته دیگر است. موادی چند جزئی که خواص آنها در مجموع از هرکدام از اجزاء بهتر است. ضمن آنکه اجزای مختلف، کارایی یکدیگر را بهبود میبخشند.
بیش از سی سال است که مواد
کامپوزیتی ، پلاستیک ها و سرامیک ها به عنوان مواد برتر شناخته شده اند.
حجم کاربرد مواد کامپوزیت به طور پیوسته رشد پیدا کرده و در بازار های جدید
نفوذ و تسخیر زیادی داشته اند. بسیاری از نیازهای صنعتی مانند صنایع
فضایی، راکتورسازی، الکترونیکی، ساختمان سازی، حمل و نقل و … نمی توانند با
استفاده از مواد معمولی برآورده شود و نیاز به تغییر گسترده ی خواص دارد.
از طرف دیگر در کاربردهای مهندسی اغلب تلفیق خواص، مورد نیاز است. به عنوان
مثال در صنایع هوافضا، کاربردهای زیرآبی، حمل و نقل و … امکان استفاده از
یک نوع ماده که همه ی خواص موردنظر را فراهم نماید وجود ندارد. در این
صنایع به موادی نیاز است که ضمن داشتن استحکام بالا ، سبک باشد، مقاومت
سایشی و مقاومت به ضربه ی خوبی داشته باشند. بنابراین استفاده از کامپوزیت
ها تنها راه حل مشکل است.
یکی از رایج ترین و عمومی ترین نوع
کامپوزیت ها، کامپوزیت های زمینه پلیمری است و به نام PMC خوانده می شوند.
این کامپوزیت ها بیش از ۹۵% مصرف جهانی را به خود اختصاص داده اند.
کامپوزیت های زمینه پلیمری شامل زمینه از جنس پلیمر (رزین) که به فاز توزیع
شده ی تقویت کننده متصل شده است. پلیمرها دسته ای از مواد مهندسی هستند که
از دهه ی ۴۰ قرن حاضر به بعد مورد توجه قرار گرفته اند. پلیمرها
ماکرومولکول های بسیار بزرگی هستند که از اتصال کووالانسی واحدهای تکرار
شونده ی کوچکتری ایجاد می شوند. در واقع پلیمر از تکرار مونومرها که واحد
های اصلی تشکیل دهنده استخوان بندی اصلی آنها هستند، تحت شرائط
پلیمریزاسیون تشکیل می شوند. پلیمر در کامپوزیت ها می تواند هم به عنوان
زمینه و هم به عنوان فاز دوم یا تقویت کننده مطرح باشد. کامپوزیت های زمینه
پلیمری دارای مزیت های زیادی نظیر سبکی، ارزانی و انعطاف پذیری هستند ولی
معایب آنها دمای پایین کارکرد، حساسیت به نور، تجزیه شدن در برابر رطوبت و …
می باشد.
وقتی در مورد انواع کامپوزیت صحبت میکنیم، منظورمان کامپوزیتهای مهندسی است و نه کامپوزیتهای طبیعی مانند استخوانهای بدن.
کامپوزیت شامل یک فاز زمینه (ماتریکس) و یک یا چند فاز تقویتکننده (پرکننده یا فیلر) است.
اجزاء تشکیل دهندهی کامپوزیت
البته
ترکیب مواد در کامپوزیت یک ترکیب فیزیکی و ماکروسکوپی است؛ یعنی اجزای
تشکیلدهنده یک کامپوزیت با هم به صورت شیمیایی ترکیب نمیشوند به طوری که
اجزای تشکیل دهنده ماهیت شیمیایی و طبیعی خود را کاملا حفظ می کنند و سطح
مشترک مشخصی بین اجزا وجود دارد.
کامپوزیتهای مهندسی را میتوان از
نظر فاز زمینه به ۳ دسته CMC (کامپوزیتهای با زمینهٔ سرامیکی)،PMC
(کامپوزیتهای با زمینه پلیمری) و MMC (کامپوزیتهای با زمینه فلزی)
تقسیمبندی کرد.
اما از نظر فاز تقویتکننده کامپوزیتها به ۲ دسته
کامپوزیتهای تقویتشده با فیبر (FRC) و کامپوزیتهای تقویت شده توسط ذرات
(PRC) دستهبندی میشوند. به عنوان مثال فایبرگلاس که یکی از پرکاربردترین
کامپوزیتهاست، یک کامپوزیت با زمینه پلیمری است که توسط فیبرهای شیشه
تقویت شدهاست. سیمان و بتن هم نمونههایی از یک کامپوزیت سرامیکی هستند.
مهمترین
مزیت مواد کامپوزیتی آن است که با توجه به نیازهایی که داریم، میتوانیم
خواص آنها را کنترل کنیم. به طور کلی مواد کامپوزیتی دارای مزایای زیر
هستند:
نسبت به وزن خود مقاومت مکانیکی بالایی دارند.
مقاومت در برابر خوردگی آنها بالاست.
نسبت به فلزات خصوصیات مکانیکی بهتری دارند.
به عنوان یک عایق حرارتی خواص خوبی دارند.
مجموعه
این خصوصیات است که باعث کاربردهای گسترده کامپوزیتها در صنایع نوین
میشود. در ساخت بدنه جنگندههای رادارگریز از کامپوزیتها استفاده میشود.
همچنین در ساخت قطعات هواپیما و پره نیروگاه بادی و پره هلیکوپتر از
کامپوزیتها استفاده میشود. بهطور کلی مواد کامپوزیتی به دلیل جرم بسیار
کم و مقاومت بالا نسبت به فلزات، در صنعت هوا و فضا کاربرد وسیعی دارند.
نکته
ای که باید به آن توجه داشت این است که در کامپوزیت الیاف قسمت عمده بار
را تحمل میکنند و بیشترین مقاومت الیاف در جهت طول آن هاست. استفاده از
الیاف پیوسته در جهت بارگذاری باعث می¬شود کامپوزیت بسیار مقاومت پیدا کند.
در همین حالت اگر از الیاف خرد شده و کوتاه استفاده کنیم مقاومت کمتری
نسبت به الیاف پیوسته به ما خواهد داد. بر حسب کاربرد و روشی که قصد تولید
کامپوزیت را داریم باید نوع الیاف را انتخاب کنیم.
الیاف را در کنار هم نگه میدارد و بار را به الیاف منتقل میکند. همچنین سختی و شکل کامپوزیت را تامین میکند.
رزین الیاف را از هم جدا میکند و باعث میشود که الیاف مستقل عمل کنند. در نتیجه رشد ترک در کامپوزیت متوقف و یا آرام خواهد شد.
رزین سطحی مطلوب به کامپوزیت میدهد و عمل پرداخت سطح را آسان میکند.
رزین الیاف را در برابر مواد شیمیایی و خستگی محافظت میکند.
بر حسب انتخاب نوع رزین چقرمگی کامپوزیت نیز تعیین میشود.
خواص کامپوزیتها به عوامل مختلفی از قبیل نوع مواد تشکیل دهنده و ترکیب درصد آنها، شکل و آرایش تقویتکننده و اتصال ماتریکس و تقویتکننده به یکدیگر بستگی دارد. منبع
جهت خرید و فروش محصولات ما میتوانید با ما در ارتباط باشید:
رزین پلی استر غیراشباع ایزوفتالیک واورتوفتالیک در بشکه های ۲۰۰ کیلویی و با قیمت و کیفیت مناسب از طریق شرکت بوشهر به فروش می رسد. رزین های غیر اشباع در صنایع مختلفی از جمله صنایع هوایی، دریایی، مجسمه سازی، لوله سازی، فایبرگلاس و سنگ مصنوعی کاربرد دارد. می توانید جهت خرید هم اکنون با ما تماس بگیرید.
رزین پلی استر غیراشباع در دو نوع رزین پلی استر اورتوفتالیک و ایزوفتالیک در بازار به فروش می رسد. تفاوت این دو رزین در استحکام مکانیکی و مقاومت شیمیایی آن ها می باشد. به طور کلی کاربرد آن ها یکسان است اما در مواردی که نیاز خواص بالاتر و مهندسی تر باشد از رزین ایزوفتالیک استفاده می شود.
رزین پلی استر غیر اشباع اورتوفتالیک
اگر اسید فتالیک استفاده شده در رزین از نوع اورتو باشد به رزین تولیدی رزین پلی استر غیراشباع اورتوفتالیک گفته می شود. این رزین از پر کاربردترین نوع رزین در بین مصرف کننده های رزین در جهان می باشد. که درصد بالایی از آن در صنایع کامپوزیت مصرف می شود. مزیت رزین پلی استر غیر اشباع اورتوفتالیک در قیمت پایین، استحکام خمشی و کششی خوب و سختی بالا است.
انواع رزین های پلی استر غیر اشباع اورتوفتالیک
رزین با مصارف عمومی
رزین پلی استر IM
رزین پلی استر مخصوص ریخته گری IMI
رزین پلی استر مقاوم به شعله FR
رزین پلی استر نرم
رزین پلی استر غیر اشباع ایزوفتالیک
اگر اسید فتالیک استفاده شده در رزین از نوع ایزو باشد به رزین تولیدی
رزین پلی استر غیر اشباع ایزوفتالیک گفته می شود. در صنایعی که نیاز به
مقاومت در مقابل مواد شیمیایی و خورنده دارد و در لایه های ژل کوت از رزین
پلی استر غیر اشباع ایزوفتالیک استفاده می شود. مزیت رزین ایزوفتالیک در
استحکام خمشی و کششی بالا و مقاومت خوب در برابر آب و مواد شیمیایی می
باشد.
صنایع مصرفی رزین پلی استر غیر اشباع
ساخت ماکت
لوله های انتقال آب(GRP)
سنگ های مصنوعی
تجهیزات زینتی
کشتی سازی
پروفیل سازی
ورق سازی
صنایع سنگ طبیعی
ساخت ماستیک
چسب
بتونه
و …
روش های کاربرد رزین پلی استر
لایه گذاری دستی
رشته پیچی
پالتروژن
قالب گیری SMC
قالبگیری BMC
و روش های دیگر فرایندی
جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید: