برای ساخت قطعات فایبرگلاس یا کامپوزیت پلیمری در شرکت فایبرگلاس از موادی پوششی به نام نفت و پشم شیشه استفاده می شود. در واقع می توان گفت که از پشم شیشه به عنوان موادی برای تقویت کننده و از پلیمر به منظور موادی برای زمینه استفاده می کنند.
به منظور افزایش مدول مقطعی در قطعه های کامپوزیتی از مواد مغزی به مانند فوم ها استفاده می کنند که استفاده از این مواد مغزی، سفتی و همچنین سختی قطعه های فایبرگلاس را افزایش می دهد و این قطعات می توانند به صورت یک طرف یا دو طرف به صورت سطحی صاف و صیقل خورده باشند و به شکل ساندویچ تولید گردند.
الیاف های تقویت کننده که توسط شرکت فایبرگلاس در ساخت قطعات فایبرگلاس مورد استفاده قرار می گیرند، نقش اصلی را به منظور ایجاد استحکام و همچنین مقاومت قطعه های کامپوزیتی دارند که برخی از آن ها شامل الیاف کربن، الیاف شیشه، الیاف آرامید و مانند این ها می شود که تمامی این الیاف ها شکل ها و انواع گوناگونی را دارا می باشند. متداول ترین و رایج ترین نوع مصرفی از الیاف های تقویت کننده در صنایعی مانند الیاف شیشه ای می باشد.
ساخت قطعات فایبرگلاس و یا همان کامپوزیت های پلیمری که در شرکت فایبرگلاس انجام می شوند، از یک نوع و یا بیشتر از یک نوع از الیاف های تقویت کننده را دارا می باشند که به وسیله یک رزین یا ماتریس احاطه شده اند. چگالی این مواد در محدوده ۱۸۵۰ الی ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.
در کامپوزیت ها، رزین در مقایسه با سایر مواد سهم زیادتری را به خود اختصاص داده است و دو نقش را ایفا می کند. نقش اول نگهدارنده و یا تثبیت کننده محل های الیاف تقویتی می باشد و نقش دوم به این صورت می باشد که اگر به قطعه نیرو وارد شود، سبب توزیع و پخش شدن تنش در تمامی سطح می شود.
به عنوان متداول ترین و بیشترین رزین مصرفی در صنعت فایبرگلاس، می توان به رزین پلی استر از نوع غیر اشباع اشاره کرد. برای ذکر انواع دیگر می توان فنولیک، اپوکسی، وینیل استر و مانند این ها را نام برد.
بیشتر کارخانه ها از شرکت فایبرگلاس، قطعات کامپوزیتی را برای عایق کردن مخزن های آب و اسید خود خریدارای می کنند که در این صورت از ایجاد پوسیدگی، از بین رفتن مخزن ها و همچنین ضرر ها و آسیب های ناشی از آن جلوگیری می شود.
از خصوصیات خوبی که در ساخت قطعات فایبرگلاس یا کامپوزیت های پلیمری رعایت می شود می توان به سبک و در عین حال مستحکم بودن آن اشاره کرد که سبب تولید قطعه های زیادی از جنس فایبرگلاس شده است که برای مثال باید بگوییم سپر انواع ماشین ها، انواع مختلفی از ایرانیت ها، مخزن هایی که از مایعاتی مانند اسید و … نگه داری می کنند، از این جنس می باشند.
کامپوزیت های فایبرگلاس و سایر کامپوزیت های مشابه که مغمولا ترکیبی از یک نوع رزین ترموست یا حتی پلیمرهای ترمو پلاستیک از یک سو و انواع مختلفی از الیاف جهت افزایش مقاومت به کشش می باشند کاربرد بسیاری در صنعت دارند.در صنعت کامپوزیت می توان بر اساس نوع کاربرد قطعه و موارد مورد نیاز کارفرما، گستره متنوعی از انواع رزین و الیاف خاص را بسته به نوع تنش،فشار،دما،ضربه،عبور نور و سایر موارد مورد نیاز تعیین و در قطعه لحاظ نمود.از این نظر کامپوزیت های ترکیب رزین و الیاف پاسخگوی بازه متنوعی از نیازهای متنوع صنعتی بوده و می توانند شامل یک قایق ساده شناور در آب تا قطعات بسیار حساس هواپیما بوده که در عین سبکی بسیار بالا بتواند مقاومتی بالاتر از فولاد داشته باشد.
در قطعاتی که به دلیل ابعاد بالا و دقت پایین ساخت نیاز به قالب های دقیق فلزی نیست قطعات فایبرگلاس به دلیل ارزان و ساده تر بودن روش تولید به نسبت سایر روش های صنعتی موجود معمولا در صنایع مختلفی همچون تجهیزات بازی و شهربازی ها ، خودرو ها ، شناور های آبی و.. به کار می روند.قطعات کامپوزیتی یا فایبرگلاس از ترکیب انواع رزین ها که معمولا در روش های کارگاهی از رزین های اپوکسی ، پلی استر و وینیل استر استفاده می شود و الیاف مصنوع همچون الیاف گلاس (شیشه ) ساخته می شوند.الیاف شیشه در نوع خود دارای انواع مختلفی همچون سوزنی ، سه بعدی ، اطلسی و… می باشند که با توجه به خواصشان در مکان های مختلف استفاده می شوند.گاهی برای ایجاد استحکام بیشتر از ترکیب الیاف گلاس با الیاف کولار و کربن استفاده می شود که خواصی بسیار عالی در مقاوت های فیزیکی همچون تنش ، کشش و ضربه ایجاد می شود.انتخاب مناسب رزین و الیاف دقیق متناسب با هر قطعه و فشار های تحمیلی آن تخصص دقیقی است که نیاز به علم شیمی و مهندسی مکانیک جهت انتخاب درست مواد و بررسی دقیق تنش های وارده به قطعه می باشد .
امروزه در کشورمان ایران می توان کاربرد مواد کامپوزیت و فایبرگلاس را شامل پوسته،بدنه و کاور تجهیزات پزشکی ، بدنه و کاور دستگاه های صنعتی،ماکت های تبلیغاتی کامپوزیتی یا فایبرگلاس، قطعات کامپوزیتی خودرو ، نمای های دکوراتیو و ساختمان سازی ، طراحی داخلی و ویترین مغازه ، ساخت مجسمه و نمادهای شهری ، مبلمان شهری و حجم های تبلیغاتی، صنایع مختلف نظامی و هوافضا برشمرد .
امروزه فن آوری های جدید در روش های تولید لوله، امکان عملکرد بهتر با هزینه کمتر را فراهم نموده است. لوله های فایبرگلاس، لوله هایی سبک و مقاوم در برابر خورندگی می باشند که تحت استانداردهای پیشرفته کیفی تولید می شوند. لوله های فایبرگلاس اولین بار در سال ۱۹۴۸ میلادی تولید گردیدند. لوله و اتصالات کامپوزیتی طی 60 سال گذشته جهت انتقال و فرایند سیالات خورنده کاربردهای روز افزونی در صنایع پیدا کرده است .یکی از راههای مقابله با خوردگی استفاده از لوله و اتصالات کامپوزیتی به جای نوع فلزی آن است پلیمرها اغلب نسبت به فلزات مقاوم تر هستند علاوه بر آن به علت سبکی وزن و هزینه های نگهداری پایینتر نسبت به فلزات ترجیح داده می شوند .لوله های فایبرگلاس با توجه به نوع رزین مصرفی و نحوه مسلح شدن آن ها، به چندین نوع تقسیم می شوند که یکی از آن ها لوله های GRP مخفف (Glass Reinforced plastic Pipe) است ولی معمولاً نام های فایبرگلاس و GRP را مترادف یکدیگر می گیرند. لوله GRP دارای یک ساختار کامپوزیتی از رزین، الیاف شیشه و مواد دیگر است. این لوله ها در مواردی مانند لوله انتقال آب، جمع آوری فاضلاب، جمع آوری آب های سطحی، انتقال آب دریا، شبکه های آبیاری و زهکشی، فاضلاب های صنعتی، نیروگاه ها، صنایع نفت و پتروشیمی، صنایع شیمیایی و … کاربرد دارند. این لوله ها عمدتاً با دو مشخصه فشار اسمی PN و سختی SN طبقه بندی می گردند این لوله ها معمولا در اقطار 25 تا 3000 میلیمتر و برای فشار کار ۶ تا ۳۲ بار و سختی ۲۵۰۰ تا ۱۰۰۰۰ پاسکال تولید می شوند.
با روند رو به رشد لوله های GRP در تاسیسات آبرسانی و شبکه های جمع آوری فاضلاب و همچنین صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی ، شرکت صنایع شیمیایی بوشهر معرف برند باسابقه کهر دراین مسیرهمگام باتولیدکنندگان صنعت کامپوزیت با اتکا به دانش فنی به روز درعرصه تولید انواع رزین پلی استر غیراشباع آماده خدمت رسانی به تولیدکنندگان لوله واتصالات کامپوزیتی می باشد.
اگر قصد خرید رزین پلی استر فایبرگلاس برند کهربوشهر را دارین کافیست با شماره درج شده در سایت و یا سایر راه های ارتباطی با ما تماس بگیرید تا نیاز شما در کمترین زمان و با قیمت مناسب و به طور مستقیم از کارخانه(بدون واسطه)ارسال شود.
شرکت صنایع شیمیایی بوشهر از طریق تنهاسایت فروش رسمی پلی رزین فعال در زمینه رزین های پلی استر غیر اشباع وژلکوت این افتخار را دارد تا با وجود مهندسین و متخصصین زبده، نیازهای مشتریان خود را تامین نماید.
درصورت خرید از سایتهایی که با نام صنایع شیمیایی بوشهر اقدام به فروش محصولات این شرکت می کنند شرکت صنایع شیمیایی بوشهر پاسخگونمی باشد ومسئولیت برعهده خریدار می باشد وتنها سایت پلی رزین مورد تایید مدیریت شرکت صنایع شیمیایی بوشهر می باشد.
فایبرگلاس ترکیبی از الیاف شیشه با مواد پلیمری است که از پشم شیشه به عنوان مادهٔ تقویت کننده و از مواد پلیمری به عنوان مواد چسباننده ی پایه استفاده میشود. فایبرگلاس یکی از پر کاربرد ترین مواد در دنیای صنعت است که در صورت آگاهی داشتن صنعت گران و اقشار مختلف از خواص و کاربردهای آن جایگزین خیلی از مواد دیگر می شود.
بسیاری از مخازن آب واسید با استفاده از فایبرگلاس عایق می شود واز پوسیدگی و ازبین رفتن مخازن وضررهای ناشی از آن جلوگیری می شود. اما بزرگترین مزیت فایبرگلاس سبک بودن ومقاوم بودن آن است که موجب شده بسیاری از صنعتگران برخی از انواع قطعات خود را از جنس فایبرگلاس تولید کنند سپر انواع خودروها، بدنه خودروهای مدل و برخی از خودروهای سبک، انواع ایرانیتها، اتاقک ها، اتاق عقب وانت یا کابین وانت، سیلوهای سیمان، مخازن نگهداری مایعات مختلف از جمله اسید، سپتیک تانکها، چربی گیرها و هزاران قطعه ی دیگر
فایبرگلاس در تولید مخازن مختلف بکار می رود. انواع رزین هایی که در ساخت مخازن فایبرگلاس بکار می روند عبارتند از: پلی استر، ونیل استر، اپوکسی می باشد. پلی استرها ضعیف در برابر خوردگی مواد خورنده بوده و ونیل استر مقاومت خوب در برابر خوردگی داشته و اپوکسی مقاوم در برابر خوردگی و حرارت می باشد.
چگالی متوسط فایبر گلاس در حدود ۱۸۵۰-۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.
جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید: راه های ارتباطی: مهندس علیرضا بیات 09120179639 مهندس فرشته راد 09033229935الی36 کانال تلگرام Resins_kahar پست الکترونیکی resinpoli@gmail.com اینستاگرام Resins_kahar آدرس شرکت خیابان ولیعصر بالاترازپارک ساعی پلاک 2404 کدپستی 1434764111طبقه سوم شرکت صنایع شیمیایی بوشهر
جهت خرید رزین پلی استر فایبرگلاس بدون واسطه و مستقیم از کارخانه می توانید با ما تماس بگیرید. این امر باعث می شود تا رزین مخصوص فایبرگلاس با قیمت و کیفیت مناسب به دست شما برسد. از این رو شرکت پلی رزین به عنوان نماینده انحصاری و رسمی رزین کهر بوشهر(صنایع شیمیایی بوشهر)با قرار دادن نمونه رایگان و مشاوره لازم برای خرید رزین پلی استر غیراشباع مناسب برای ساخت فایبرگلاس در این امر به شما کمک می کند. کامپوزیت ها یا قطعات فایبرگلاس دارای رتبه اول گسترش کاربرد، در صنایع مختلف است. قطعات فایبرگلاس در هر شکل، کیفیت سطحی و طرحی می تواند تولید شود و ضمن دارا بودن خواص مکانیکی، از صرفه اقتصادی خوبی نیز برخوردار است.
تولید ورق های فایبرگلاس در ایران تقریبا بعد از جنگ بین ایران و عراق رواج پیدا کرده است. فایبرگلاس ها که از دسته کامپوزیت ها می باشند ترکیبی از الیاف شیشه و مواد پلیمری می باشد که از پشم شیشه به عنوان ماده تقویت کننده و از رزین پلی استرغیر اشباع به عنوان ماده زمینه استفاده می شود. ورق های فایبرگلاس از مخلوط رزین پلی استر غیراشباع، الیاف شیشه، رنگ و مواد دیگری تشکیل شده است.در ساخت فایبرگلاس رزین سهم بیشتری را به نسبت سایر مواد به خود اختصاص می دهد که در ضمن دارای دو نقش می باشد:
به عنوان نگهدارنده و یا تثبیت کننده محل الیاف تقویتی
در صورت اعمال نیرو به قطعه باعث تغییر شکل و توزیع تنش در کل سطح می شود.
چناچه در صنعت فایبرگلاس فعال هستید و به رزین پلی استر فایبرگلاس نیاز دارین می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با ما تماس بگیرید. شرکت پلی رزین با در اختیار قرار دادن رزین مرغوب به طور مستقیم از کارخانه و ارسال نمونه رایگان در این امر به شما کمک می کند.
استخرپرورش ماهی(فایبرگلاس)
جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
حتما
شما هم تا به حال با واژههایی مانند فایبرگلاس یا کامپوزیت مواجه
شدهاید. این مواد امروزه کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف پیدا کردهاند.
برای شروع بد نیست بدانیم که فایبرگلاس نوعی بسیار متداول از کامپوزیت است.
اما کامپوزیت چیست؟ رشد فزاینده تکنولوژی در سالهای اخیر باعث شد تا
دیگر موادی که در دسترس بشر بود برای پوشاندن جامه حقیقت بر رویاهای مدرن
کافی نباشد و از این رو تلاش برای رسیدن به مواد جدید آغاز شد؛ مثلا در
بیشتر کاربردهای مهندسی، اغلب به تلفیق خواص مواد نیاز داریم. مواد که ضمن
داشتن استحکام بالا، سبک باشند، مقاومت سایشی و UV خوبی داشته باشند و …
اما از آنجا که نمیتوان مادهای یافت که همه خواص مورد نظر را دارا باشد، باید به دنبال چارهای دیگر بود: ساخت و استفاده از کامپوزیتها
استفاده
از این مواد البته ایده جدیدی نیست. چینیها و مصریان قدیم از جمله
تمدنهای باستانی بودهاند که برای اولین بار از مخلوط کاهگل و شن برای
بناسازی استفاده کردهاند تا استحکام گل افزایش پیدا کند. مصریان با
چسباندن لایههای نازک چوب و پارچه به یکدیگر و با استفاده از طناب،
قایقهای خود را در برابر متورم شدن دراثر نفوذ آب تقویت میکردهاند.
اگر مواد مهندسی را به سه دسته اصلی فلز، پلیمر و سرامیکطبقهبندی کنیم، کامپوزیت دسته چهارمی است که در واقع ترکیبی از ۳ دسته دیگر است. موادی چند جزئی که خواص آنها در مجموع از هرکدام از اجزاء بهتر است. ضمن آنکه اجزای مختلف، کارایی یکدیگر را بهبود میبخشند.
بیش از سی سال است که مواد
کامپوزیتی ، پلاستیک ها و سرامیک ها به عنوان مواد برتر شناخته شده اند.
حجم کاربرد مواد کامپوزیت به طور پیوسته رشد پیدا کرده و در بازار های جدید
نفوذ و تسخیر زیادی داشته اند. بسیاری از نیازهای صنعتی مانند صنایع
فضایی، راکتورسازی، الکترونیکی، ساختمان سازی، حمل و نقل و … نمی توانند با
استفاده از مواد معمولی برآورده شود و نیاز به تغییر گسترده ی خواص دارد.
از طرف دیگر در کاربردهای مهندسی اغلب تلفیق خواص، مورد نیاز است. به عنوان
مثال در صنایع هوافضا، کاربردهای زیرآبی، حمل و نقل و … امکان استفاده از
یک نوع ماده که همه ی خواص موردنظر را فراهم نماید وجود ندارد. در این
صنایع به موادی نیاز است که ضمن داشتن استحکام بالا ، سبک باشد، مقاومت
سایشی و مقاومت به ضربه ی خوبی داشته باشند. بنابراین استفاده از کامپوزیت
ها تنها راه حل مشکل است.
یکی از رایج ترین و عمومی ترین نوع
کامپوزیت ها، کامپوزیت های زمینه پلیمری است و به نام PMC خوانده می شوند.
این کامپوزیت ها بیش از ۹۵% مصرف جهانی را به خود اختصاص داده اند.
کامپوزیت های زمینه پلیمری شامل زمینه از جنس پلیمر (رزین) که به فاز توزیع
شده ی تقویت کننده متصل شده است. پلیمرها دسته ای از مواد مهندسی هستند که
از دهه ی ۴۰ قرن حاضر به بعد مورد توجه قرار گرفته اند. پلیمرها
ماکرومولکول های بسیار بزرگی هستند که از اتصال کووالانسی واحدهای تکرار
شونده ی کوچکتری ایجاد می شوند. در واقع پلیمر از تکرار مونومرها که واحد
های اصلی تشکیل دهنده استخوان بندی اصلی آنها هستند، تحت شرائط
پلیمریزاسیون تشکیل می شوند. پلیمر در کامپوزیت ها می تواند هم به عنوان
زمینه و هم به عنوان فاز دوم یا تقویت کننده مطرح باشد. کامپوزیت های زمینه
پلیمری دارای مزیت های زیادی نظیر سبکی، ارزانی و انعطاف پذیری هستند ولی
معایب آنها دمای پایین کارکرد، حساسیت به نور، تجزیه شدن در برابر رطوبت و …
می باشد.
وقتی در مورد انواع کامپوزیت صحبت میکنیم، منظورمان کامپوزیتهای مهندسی است و نه کامپوزیتهای طبیعی مانند استخوانهای بدن.
کامپوزیت شامل یک فاز زمینه (ماتریکس) و یک یا چند فاز تقویتکننده (پرکننده یا فیلر) است.
اجزاء تشکیل دهندهی کامپوزیت
البته
ترکیب مواد در کامپوزیت یک ترکیب فیزیکی و ماکروسکوپی است؛ یعنی اجزای
تشکیلدهنده یک کامپوزیت با هم به صورت شیمیایی ترکیب نمیشوند به طوری که
اجزای تشکیل دهنده ماهیت شیمیایی و طبیعی خود را کاملا حفظ می کنند و سطح
مشترک مشخصی بین اجزا وجود دارد.
کامپوزیتهای مهندسی را میتوان از
نظر فاز زمینه به ۳ دسته CMC (کامپوزیتهای با زمینهٔ سرامیکی)،PMC
(کامپوزیتهای با زمینه پلیمری) و MMC (کامپوزیتهای با زمینه فلزی)
تقسیمبندی کرد.
اما از نظر فاز تقویتکننده کامپوزیتها به ۲ دسته
کامپوزیتهای تقویتشده با فیبر (FRC) و کامپوزیتهای تقویت شده توسط ذرات
(PRC) دستهبندی میشوند. به عنوان مثال فایبرگلاس که یکی از پرکاربردترین
کامپوزیتهاست، یک کامپوزیت با زمینه پلیمری است که توسط فیبرهای شیشه
تقویت شدهاست. سیمان و بتن هم نمونههایی از یک کامپوزیت سرامیکی هستند.
مهمترین
مزیت مواد کامپوزیتی آن است که با توجه به نیازهایی که داریم، میتوانیم
خواص آنها را کنترل کنیم. به طور کلی مواد کامپوزیتی دارای مزایای زیر
هستند:
نسبت به وزن خود مقاومت مکانیکی بالایی دارند.
مقاومت در برابر خوردگی آنها بالاست.
نسبت به فلزات خصوصیات مکانیکی بهتری دارند.
به عنوان یک عایق حرارتی خواص خوبی دارند.
مجموعه
این خصوصیات است که باعث کاربردهای گسترده کامپوزیتها در صنایع نوین
میشود. در ساخت بدنه جنگندههای رادارگریز از کامپوزیتها استفاده میشود.
همچنین در ساخت قطعات هواپیما و پره نیروگاه بادی و پره هلیکوپتر از
کامپوزیتها استفاده میشود. بهطور کلی مواد کامپوزیتی به دلیل جرم بسیار
کم و مقاومت بالا نسبت به فلزات، در صنعت هوا و فضا کاربرد وسیعی دارند.
نکته
ای که باید به آن توجه داشت این است که در کامپوزیت الیاف قسمت عمده بار
را تحمل میکنند و بیشترین مقاومت الیاف در جهت طول آن هاست. استفاده از
الیاف پیوسته در جهت بارگذاری باعث می¬شود کامپوزیت بسیار مقاومت پیدا کند.
در همین حالت اگر از الیاف خرد شده و کوتاه استفاده کنیم مقاومت کمتری
نسبت به الیاف پیوسته به ما خواهد داد. بر حسب کاربرد و روشی که قصد تولید
کامپوزیت را داریم باید نوع الیاف را انتخاب کنیم.
الیاف را در کنار هم نگه میدارد و بار را به الیاف منتقل میکند. همچنین سختی و شکل کامپوزیت را تامین میکند.
رزین الیاف را از هم جدا میکند و باعث میشود که الیاف مستقل عمل کنند. در نتیجه رشد ترک در کامپوزیت متوقف و یا آرام خواهد شد.
رزین سطحی مطلوب به کامپوزیت میدهد و عمل پرداخت سطح را آسان میکند.
رزین الیاف را در برابر مواد شیمیایی و خستگی محافظت میکند.
بر حسب انتخاب نوع رزین چقرمگی کامپوزیت نیز تعیین میشود.
خواص کامپوزیتها به عوامل مختلفی از قبیل نوع مواد تشکیل دهنده و ترکیب درصد آنها، شکل و آرایش تقویتکننده و اتصال ماتریکس و تقویتکننده به یکدیگر بستگی دارد. منبع
جهت خرید و فروش محصولات ما میتوانید با ما در ارتباط باشید: